AB Netten B.V.

Assortiment

Diensten

Samples

Over

De beste ideeën en toepassingen voor een schaduwdoek

Andrew van Berlo
Andrew van Berlo 15 november '23
De beste ideeën en toepassingen voor een schaduwdoek

Een schaduwdoek heeft veel verschillende toepassingen, in de tuin en daarbuiten. Heb jij de kriebels om jouw tuin op te fleuren en een beetje schaduw toe te voegen? Met een combinatie van een schaduwdoek en onze ideeën zorg jij voor de perfecte tuin!

Ideeën voor schaduw in de tuin: wat voor schaduwdoek moet ik kiezen?

Een schaduwdoek is helemaal aan te passen naar jouw ideeën qua stijl, kleur en vorm. Over het algemeen zijn er vierkante, rechthoekige en driehoekige schaduwdoeken. Voor een beetje speling en textuur in het materiaal zijn er ook harmonicadoeken, die eenvoudig in- en uit te schuiven zijn. Zodra jij je favoriete stijl en kleur schaduwdoek hebt gevonden, maken wij hem graag voor je op maat.

Schaduw in de tuin? Dit zijn onze ideeën met een schaduwdoek

Om jouw schaduwdoek op de meest optimale manier te kunnen benutten, delen wij onze 5 beste ideeën met jou. Doe inspiratie op en hopelijk helpt het je om jouw droomtuin te realiseren!

1. Creëer een plekje boven de eethoek

In de zomer gaat er niets boven buiten eten, lekker in je eigen tuin. Soms kan het wel vervelend zijn als de zon nog fel aan het branden is. Een schaduwdoek spannen boven je eethoekje in de tuin zorgt ervoor dat je heerlijk beschut kan eten, zonder last te hebben van felle zon of hitte.

2. Gebruik een schaduwdoek als carport

Een auto is een kostbaar bezit en die wil je natuurlijk beschermen. Als je geen beschutting hebt om je auto onder te parkeren kun je ook gebruik maken van een schaduwdoek. Je auto staat dan beschut voor de zon, voor vallende blaadjes, takjes en andere weersomstandigheden. Een schaduwdoek is ook makkelijk weer op te bergen als je hem niet nodig hebt.

3. Beschutting in de pergola

Een pergola is meestal open aan de bovenkant. Om van optimale bescherming te genieten is het ook een idee om een schaduwdoek in je pergola te spannen. Dit kan een standaard schaduwdoek zijn of een harmonicadoek. Door de verschillende stijlen en kleuren geef je jouw pergola een persoonlijke touch én zit je heerlijk beschut.

4. Beschermd spelen

Heb je een zandbak of speelplekje in de tuin voor de kinderen? Door een schaduwdoek boven de zandbak/speelplaats te spannen, zijn de kinderen beschermd tegen de felle zonnestralen. Bovendien kan een zandbak behoorlijk heet worden door de zon, een schaduwdoek gaat dit tegen.

5. Luchtige partytent

Een schaduwdoek is ook een perfect accessoire voor tuinfeesten! Op de dag beschut tegen zon en in de avond beschermd tegen regen, zonder het benauwde gevoel van een partytent met zijmuren.

Ben je geïnspireerd door deze schaduwdoek ideeën, maar weet je niet hoe je een schaduwdoek moet ophangen? Lees ons blog over het bevestigen van een schaduwdoek voor de beste tips en tricks of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies!

Lees meer over