AB Netten B.V.

Assortiment

Diensten

Samples

Over

Een schaduwdoek bevestigen aan de schutting? Zo doe je dat

Andrew van Berlo
Andrew van Berlo 27 juni '24
Een schaduwdoek bevestigen aan de schutting? Zo doe je dat

De tuin is in de zomer een heerlijke plek om lekker tot rust te komen en om af te koelen. Tenminste, als je een beetje schaduw hebt om in af te koelen. Met een schaduwdoek creëer je een mooie plek om uit de hitte tot rust te komen. Een schaduwdoek is eenvoudig te bevestigen aan de schutting, hoe je dit doet, lees je in vier stappen!

Waarom een schaduwdoek bevestigen aan de schutting

Een schaduwdoek aan de schutting bevestigen heeft veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan bescherming tegen de zon, privacy en blikken van voorbijgangers. Een schaduwdoek is ook ideaal om boven een zandbak of speelplaats waar de kinderen spelen te plaatsen. Zo wordt het zand niet zo heet en blijven de kinderen beschermd tegen de zon.

Lees ook: De beste ideeën en toepassingen voor een schaduwdoek.

Schaduwdoek aan de schutting bevestigen in stappen

Om een schaduwdoek aan een schutting te bevestigen, heb je bevestigingsmateriaal nodig. Zet in ieder geval de volgende dingen, naast een schaduwdoek natuurlijk, op je boodschappenlijst:

  • Oog- of bevestigingsplaatjes
  • Karabijnhaken
  • Spanelastiek
  • Schroeven en pluggen

Om een schaduwdoek goed te bevestigen aan de schutting, is het van belang om goed te meten. Om zeker te weten dat je de goede afmetingen aan ons doorgeeft voor jouw nieuwe schaduwdoek, ga je als volgt te werk:

Stap 1: Bepaal het bevestigingspunt op de schutting en markeer deze.

Stap 2: Monteer het montage oog op de eerder gemarkeerde plek.

Stap 3: Draai de spanners uit op zijn uiterste en hang deze in de bevestigingsring.

Stap 4: Trek een touwtje door alle spanners aan de andere kant van de spanner en leg hier een knoopje in. De lijn van het schaduwdoek wordt zichtbaar, nu kun je precies de doekmaat zien.

Stap 5: Bepaal de precieze afmetingen van jouw schaduwdoek, meet van touwtje tot touwtje en noteer de afmetingen.

Stap 6: Nu ben je klaar om jouw schaduwdoek te bestellen! Je weet nu zeker dat de afmetingen kloppen en ophangen wordt een fluitje van een cent.

Stap 7: Zodra het nieuwe schaduwdoek binnen is, kan je hem direct bevestigen aan de schutting. Hang het doek in de spanners en span hem op door de spanners aan te draaien.

Let op: je bent heel sterk met deze spanner, VAST=VAST

Weten hoe je een schaduwdoek op andere oppervlakten kan bevestigen? Lees ook: Hoe bevestig je een schaduwdoek.

een schaduwdoek aan palen bevestigd boven een terras.

Waar je op moet letten

Tijdens het bevestigen van het schaduwdoek aan de schutting is het zaak om te letten op een aantal dingen:

  • Span het schaduwdoek zo strak mogelijk tussen de bevestigingspunten. Een strakke bevestiging voorkomt dat het doek gaat wapperen.
  • Heb je een vuurkorf of vuurtafel in de tuin? Gebruik deze dan niet als er een schaduwdoek boven hangt. De chemicaliën in de vlammen kunnen het schaduwdoek aantasten en de levensduur verminderen. Ga ook niet barbecueën onder een schaduwdoek.
  • Zorg tijdens het bevestigen van een waterbestendig schaduwdoek aan een schutting voor een hellingshoek van 30 graden. Zo kan het regenwater makkelijk via de hoeken wegstromen.
  • Weet je niet zeker of jouw afmetingen een hoek van 90 graden hebben? Meet dan ook even diagonaal.
  • Geef de maten aan ons door als alle zijden verschillend zijn, bij 90 graden bestel je deze maat in de webshop.

Een schaduwdoek van AB Netten

Een schaduwdoek bevestigen aan de schutting doe je met een schaduwdoek van AB Netten. Ons assortiment bevat verschillende soorten schaduwdoeken in verschillende vormen. Zo zijn er vierkante, rechthoekige, driehoekige en harmonica-schaduwdoeken. Deze doeken kunnen we geheel op maat maken, zodat het perfect in jouw tuin past.

Lees meer over