AB Netten B.V.

Assortiment

Diensten

Samples

Over

Je tuin afschermen tegen inkijk doe je zo

Andrew van Berlo
Andrew van Berlo 27 juni '24
Je tuin afschermen tegen inkijk doe je zo

Heerlijk in de tuin zitten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken om mensen die in de tuin kunnen gluren. Als jouw tuin veel inkijk heeft, kan dit zorgen voor een minder veilig gevoel en een inbreuk op je privacy. Een tuin afschermen tegen inkijk is hiervoor de oplossing, maar hoe doe je dat? In dit artikel delen we een aantal tips en handige manieren om de inkijk in jouw tuin te verminderen!

Verschillende manieren om inkijk in de tuin te verminderen

Een tuin afschermen tegen inkijk is op verschillende manieren uit te voeren, het ligt er ook een beetje aan wat jouw stijl is in de tuin. Heb je veel groen, of juist niet? Aan de hand daarvan kies je een tuinafscheiding die goed bij jou en bij de tuin past. Om je wat inspiratie te geven, noemen wij een aantal manieren voor het slim en stijlvol afschermen van jouw tuin.

Tuin afschermen met een schutting

Een voor de hand liggende oplossing om inkijk in de tuin te verminderen is natuurlijk een schutting. Schuttingen zijn in veel soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je de tuinafscheiding ook bij de rest van de tuin kan laten passen. Wil je de schutting zelf een beetje aankleden? Dit kan door plantenbakken aan de schutting te monteren of een klimop tegen de schutting te planten.

Lees ook: Onze leukste tuinafscheiding ideeën

Inkijk in de tuin verminderen met bomen

Een boom die geplant is op een strategische plek in de tuin kan ook zorgen voor minder inkijk. Daarnaast kun je een tuin afschermen tegen inkijk met verschillende soorten bomen, of één grote boom. Een boom zorgt ook voor schaduw tijdens de hete dagen, win-win dus! Let er bij de aanschaf wel op dat de boom goed onderhouden moet worden. Regelmatig snoeien, blaadjes ruimen en zorgen dat de buren geen last hebben van de boom hoort er allemaal bij. Je krijgt er wel een prachtige aanvulling in de tuin voor terug, dus het is het zeker waard.

Tuin afschermen tegen inkijk met een schaduwdoek

Als je al een schutting of andere tuinafscheiding hebt, kan er nog steeds in de tuin gespiekt worden vanuit een slaapkamerraam of zolderraam. Een schaduwdoek is daarom een goede optie voor het afschermen van je tuin tegen inkijk van bovenaf. Schaduwdoeken zijn ook waterdicht leverbaar. Hierdoor verminder je de inkijk in de tuin, creëer je een koele plek in de schaduw én zit je droog tijdens een regenbui. Voor waterdichte of waterdoorlatende schaduwdoeken op maat ben je bij AB Netten aan het juiste adres.

Minder zicht met een zichtdoek

Een schutting gemaakt van gaas zorgt uiteraard voor veel inkijk. Het is echter niet nodig om een hele nieuwe schutting te plaatsen, een tuin afschermen tegen inkijk kan namelijk ook met een gaas schutting! Een zichtdoek schermt jouw tuin mooi af, waardoor voorbijgangers niet meer in de tuin kunnen kijken. Zichtdoeken zijn een voordelige oplossing om de tuin af te schermen en zijn eenvoudig aan de schutting te bevestigen.

Tuin afschermen tegen inkijk van bovenaf

Naast een schaduwdoek zijn er meerdere manieren om je tuin af te schermen tegen inkijk van bovenaf. Zo draagt het plaatsen van een pergola ook bij aan het afschermen van de tuin. Een pergola met bijpassend pergola doek zorgt wederom voor een droge plek tijdens regenachtige dagen, en een koele plek tijdens hete dagen.

AB Netten voor jouw tuinafscherming

Ook voor het afschermen van jouw tuin tegen inkijk helpen wij graag. Ons assortiment bevat verschillende schaduwdoeken, pergoladoeken, zichtdoeken en meer. Ook bestaat er de mogelijkheid om jouw producten op maat te laten maken. Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag.

Lees meer over