AB Netten B.V.

Assortiment

Diensten

Samples

Over

Onze leukste tuinafscheiding ideeën

Andrew van Berlo
Andrew van Berlo 27 juni '24
Onze leukste tuinafscheiding ideeën

Een goede tuinafscheiding zorgt voor privacy in eigen tuin, maar ook voor de stijl en uitstraling van jouw tuin kan een afscheiding een grote impact hebben. Ben je op zoek naar manieren en inspiratie om de tuin af te scheiden? Wij hebben een aantal ideeën voor hoge en lage tuinafscheidingen op een rij gezet!

Handige tuinafscheiding ideeën

Met de zomer die voor de deur staat, begint ook de behoefte om tijd te spenderen in de tuin. Misschien heb je al een tuinafscheiding, maar kunnen de buren er nog doorheen kijken. Of ben je op zoek naar ideeën om een aparte hoge of lage tuinafscheiding binnen de bestaande tuin te maken? Alle manieren om jouw tuin af te schermen tegen inkijk, hitte en andere weersomstandigheden zetten we voor jou op een rij.

Tuin afscheiden met een zichtdoek

Heb je een schutting of afscheiding waar de buren doorheen kunnen kijken en wil je dit niet meer? Dan is een zichtdoek de oplossing. Een zichtdoek schermt de boel af, is eenvoudig te plaatsen en is bovendien ook budgetvriendelijk. Ook maakt een zichtdoek de tuin aangenamer tijdens warme dagen, omdat hij schaduw creëert.

Oase in eigen tuin

Ideeën voor een leuke en praktische tuinafscheiding hoeven niet persé om de gehele tuin heen te zijn, een pergola of veranda geeft een apart afgeschermd plekje! Met een verandadoek, pergoladoek of oprolgordijn creëer je helemaal een afgeschermde oase in eigen tuin.

Veranda
Een veranda is doorgaans een verlenging van het huis, en daarbij de afscheiding tussen het huis en de (achter)tuin. Een veranda heeft verschillende soorten, maten en kleuren. Voor deze tuinafscheiding zijn dan ook ontelbare ideeën te bedenken om de ruimte in te richten. Om de veranda helemaal af te scheiden van de tuin sluit je hem af met een verandadoek of oprolgordijn. Heb je een overkapping zonder zijwanden? Kies dan voor een verandadoek om de zijkanten alsnog af te sluiten, zo kan je het hele jaar door genieten van de veranda.

Ook kun je kiezen voor een oprolgordijn. Oprolgordijnen zijn gemakkelijk omhoog en omlaag te halen, zijn uitstekende windbrekers en zorgen voor een goede afsluiting van jouw veranda. Voor een ultiem luxe gevoel zijn er ook oprolgordijnen met elektromotor.

 

Pergola
Met een pergola creëer je een plek in de tuin die totaal anders ingericht kan worden dan de rest van de tuin. Hierdoor maak je een prachtige tuinafscheiding waar je al jouw interieur ideeën tot leven kan laten komen. Leg er een aantal mooie tuintegels neer, plaats een loungebank of loungeset en decoreer met planten en lampen. Om jouw pergola helemaal een heerlijke plek te maken, maak je het geheel af met een pergoladoek. Een pergoladoek is stijlvol en zorgt ervoor dat je tijdens zonnige dagen heerlijk in de schaduw kan vertoeven.

Hekwerk

Met het klassieke tuinhek kun je ook allerlei verschillende kanten op. Zo zijn er houten tuinhekken, metalen tuinhekken of combinaties van beide. Als je nog op zoek bent naar ideeën voor een lage tuinafscheiding is een tuinhek zeker een aanrader. Heb je een hekwerk of schutting met inkijk? Dit is eenvoudig op te lossen met een winddoek. Zo creëer je meer privacy én wordt de wind tegengehouden.

Hekwerkoplossingen van AB Netten

Ben je op zoek naar meer ideeën voor jouw tuinafscheiding? Wij denken graag met je mee. Of het nu om een tuin of sportveld gaat, wij maken winddoeken, schaduwdoeken en meer voor jou op maat. Neem bij vragen vrijblijvend contact met ons op, AB Netten staat voor je klaar!

Lees meer over