AB Netten B.V.

Assortiment

Diensten

Samples

Over

Dit is hoe je zelf ogen in een zeil kunt maken

Andrew van Berlo
Andrew van Berlo 15 november '23
Dit is hoe je zelf ogen in een zeil kunt maken

Wil je zelf een zeil van zeilringen, ook wel ogen genoemd, voorzien? Dan kan dat in 7 eenvoudige stappen. Als je bijvoorbeeld een extra ring in een tentdoek nodig hebt, is het handig om te weten hoe je zelf ogen in een zeil kan maken. In dit artikel vertellen we wat je precies nodig hebt en leggen we stap voor stap uit hoe je dit aanpakt.

Wat heb je nodig om zelf ogen in een zeil te maken?

Om zo makkelijk mogelijk ogen in een zeil te maken, heb je een aantal basisdingen nodig. Hieronder vind je een handige checklist om af te vinken voor jouw klusproject:

  • Iets om mee te markeren (stift, potlood, pen)
  • Een stevige ondergrond
  • Hamer
  • Handstempel
  • Zeilringen

In de meeste gevallen zit de handstempel met kogelstift al inbegrepen in een verpakking met zeilringen. Gebruik je losse zeilringen? Check dan even of je nog een handstempel in huis hebt.

Zelf ogen in een zeil maken in 7 stappen

Nu alle benodigdheden in huis zijn, is het tijd om zelf ogen in je zeil te maken. Dit doe je in 7 eenvoudige stappen. Volg deze stappen zorgvuldig en het eindresultaat is een professioneel gemonteerde ring in jouw zeil!

Stap 1: ondergrond

De eerste stap is om te zorgen voor een stabiele en stevige ondergrond. Je moet zo secuur en precies mogelijk kunnen werken. Dit gaat het beste op een ondergrond die stevigheid en stabiliteit biedt.

Stap 2: stempel plaatsen

De volgende stap is om te bepalen waar je jouw ring wilt plaatsen op het doek. Zodra je de juiste plek hebt gevonden, markeer je hem met een stift of potlood. Leg vervolgens de stempel met de vlakke zijde naar boven op de gemarkeerde plek.

Stap 3: gat in het doek slaan

Als de stempel op de goede plek ligt, plaats je de kogelstift, met grote ronding naar beneden gericht, op de vlakke kant van de stempel. Vervolgens sla je met de hamer een gat in het zeil.

Stap 4: stempel omdraaien

Nu er een gat in het zeil is geslagen, is het tijd om de stempel om te draaien. Zorg ervoor dat de inkeping naar boven is gericht.

Stap 5: kraagring positioneren

Na het omdraaien van de stempel, positioneer je de kraagring. De kraagring plaats je op de stempel, met de openstaande rand naar boven gericht.

Stap 6: doek neerleggen

Leg vervolgens je zeil over de kraagring, zodat de kraagring nu door het gat steekt wat je eerder hebt geslagen. Leg nu de vlakke ring erbovenop.

Stap 7: de ring dichtslaan

Als laatste stap sla je de ring dicht. Dit doe je door de kogelstift met de punt naar beneden gericht op de ring te leggen en vervolgens de ring dicht te slaan. Zorg er wel voor dat je dit vlak doet, anders kan de ring beschadigen.

Extra stap: bestudeer je werk en neem een verdiend glas drinken. Goed bezig! Je hebt nu zelf ogen in je zeil kunnen maken.

Ogen in een zeil maken doe je met zeilringen van AB Netten

Bij AB Netten hebben we een ruim aanbod aan zeilringen en zeilring kits. De zeilringen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en met de kits heb je ook gelijk de handstempel en kogelstift in huis. Heb je nog vragen aan de hand van dit artikel? Neem contact met ons op en wij helpen je graag.

Lees meer over