AB Netten B.V.

Assortiment

Diensten

Samples

Over

Hoe moet je een winddoek bevestigen?

Andrew van Berlo
Andrew van Berlo 15 november '23
Hoe moet je een winddoek bevestigen?

Een winddoek, ook windbreekgaas genoemd, heeft vele gebruiksmanieren en kan op veel verschillende plekken worden ingezet. In de tuin geniet je met een winddoek lekker van de vroege lentezon, zonder dat je al te veel last hebt van koude wind. In dit artikel leggen we uit hoe je zelf een winddoek kan bevestigen, zo zit jij er ook lekker bij dit voorjaar!

Hoe bepaal je de beste plek om een winddoek bevestigen?

Een winddoek is aan verschillende oppervlaktes te bevestigen, denk bijvoorbeeld aan de schutting, op het balkon of aan de veranda. Winddoeken worden ook vaak gebruikt op sportvelden en in parken. Een voordeel van een winddoek in de tuin is dat het natuurlijk wind verminderd (tot wel 85%!), maar er zijn ook andere manieren om een winddoek te gebruiken:

– Als vijverafdekking
– Als schaduwdoek
– Als privacy doek
– Als afscheiding van de moestuin

Hoe moet je een winddoek bevestigen? Een stappenplan

Na plaatsbepaling is het tijd voor het bevestigen van het doek. Hoe je het winddoek kan bevestigen leggen we uit in een handig stappenplan. Een winddoek heeft standaard ingeweven ogen die eenvoudig te bevestigen zijn met tie-wraps. Voor een extra stevig eindresultaat kies je voor een afgewerkt winddoek met polyester band en messing vernikkeld ogen, deze roesten niet. Uiteraard maken wij deze graag voor je op maat.

Stap 1: Winddoek uitrollen
Als eerste stap rol je je winddoek uit zo ver als nodig is.

Stap 2: Winddoek op maat of zelf knippen
Als je een winddoek op rol hebt aangeschaft, moet je die eerst nog even op maat knippen. Dit kan eenvoudig gedaan worden met een schaar of stanleymes. Bij AB Netten bieden we ook winddoeken op maat, dan is deze stap niet nodig!

Stap 3: Vastmaken
Zodra je de juiste maat hebt voor jouw winddoek, is het tijd om hem te bevestigen aan het gekozen oppervlak. Dit doe je heel eenvoudig met tie-wraps. Je haalt een tie-wrap door het knoopsgat en vervolgens bevestig je het doek om een paal of hekwerk. Trek je tie-wrap goed strak aan en jouw winddoek zit vast.

Let er op dat je het winddoek niet té strak spant, er moet speling overblijven om de wind op te vangen.

Hoe makkelijk bevestig je nu een winddoek in jouw tuin? We hopen dat we je een heel eind op weg hebben geholpen naar een comfortabele en stijlvolle tuin. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op. Wij van AB Netten staan graag voor je klaar.

Lees meer over