AB Netten B.V.

Assortiment

Diensten

Samples

Over

Wat is waterafstotend?

Volgens de Dikke van Dale is een waterafstotende stof een stof die geen water aantrekt. Een waterafstotend product zal dus een lichte regenbui zonder al te veel problemen overleven. Bij hevige regen of stormachtig weer is een waterafstotende stof echter niet voldoende om alles droog te houden. De regen dringt dan door het zonnescherm of schaduwdoek heen met alle gevolgen van dien.

Bij een waterafstotend product is het slim om hem goed en droog op te bergen als er slecht weer op komst is. Gelukkig zijn de meeste schaduwdoeken heel makkelijk op te bergen of in te schuiven!

Wat is waterdicht?

Een waterdicht schaduwdoek stoot net als een waterafstotend product water af, maar laat ook bij slechtere weersomstandigheden geen water door. Het verschil tussen een waterafstotend en een waterdicht product is dus in hoeverre het tegen regen kan. Een waterdicht schaduwdoek kan veel beter tegen regen dan een waterafstotend schaduwdoek. Als je een schaduwdoek een groot deel van het jaar buiten wil laten hangen, is een waterdichte doek de beste optie voor jou.

Opberging van jouw schaduwdoek

Een schaduwdoek is heerlijk om lekker onder te vertoeven tijdens warme zomerdagen. We hebben net uitgelegd dat een waterdicht doek wel tegen een regenbuitje kan. Toch is het belangrijk om alle soorten schaduwdoek goed te verzorgen, daaronder valt ook het op tijd opbergen van jouw doek. Hoewel een waterdicht schaduwdoek goed tegen regen kan, kan hij niet blijven hangen tijdens de winter. Een waterdicht schaduwdoek kan vanaf het voorjaar tot het begin van de winter buiten blijven hangen, daarna moet je hem weer droog opbergen tot het voorjaar. Een waterafstotend schaduwdoek kan tijdens lichte zomerbuitjes blijven hangen, maar bij hevigere buien moet deze van tevoren worden opgeborgen.

Meer informatie?

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben over het verschil tussen een waterafstotend en waterdicht product? Of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij van AB Netten staan graag voor je klaar.

Staat je vraag er niet tussen?

Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Neem contact op

Andere vragen

De zoektocht naar het juiste product voor je apparaat begint altijd bij het modelnummer. Het verschilt echter per apparaat waar dat nummer zich bevindt. Heb je het product niet gevonden? Kies dan een categorie uit onze webshop (bijvoorbeeld categorie Tuin & Agro). Vervolgens selecteer je aan de linkerkant van de pagina het juiste product.

Ja. Samen met Klarna bieden wij de mogelijkheid aan om de goederen tot 30 dagen na factuurdatum te betalen. Dit is een veilige en makkelijke betaalmethode. Je hoeft enkel je geboortedatum in te voeren. Houd er rekening mee dat betaling op rekening niet mogelijk is voor bedrijven en organisaties, maar enkel voor particulieren. Bij betaling op rekening is het ook niet mogelijk om een ander afleveradres in te voeren.

Het kan zo zijn dat de bevestigingsmail van de bestelling in uw SPAM/Ongewenste mail mailbox is beland. Kijk hier eens om te checken of u hem wel heeft ontvangen!

Klik hier om contact op te nemen als dit niet het geval is.

Wanneer het product binnen de garantietermijn kapot gaat (en voldoet aan de voorwaarden) dan sturen wij je een nieuw product op. Op dit nieuwe product krijg je geen nieuwe garantie, maar de oude garantie loopt door. Met andere woorden: Als je op 1 februari een dekkleed koopt met 6 maanden garantie en deze op 1 mei kapot gaat, tijdens normaal gebruik. Dan valt het binnen de garantietermijn en -voorwaarden. We sturen dan meteen een nieuw dekkleed op. Op dit dekleed zit dan nog 2 maanden garantie.