AB Netten B.V.

Assortiment

Diensten

Samples

Over

Keuzehulp Schaduwdoeken – Welk soort schaduwdoek voor u?

Andrew van Berlo
Andrew van Berlo 11 april '24
Keuzehulp Schaduwdoeken – Welk soort schaduwdoek voor u?

Als u van plan bent om een schaduwdoek of zonnedoek te kopen zijn er veel verschillende aspecten waarmee u voor de aanschaf reken mee moet houden. Punten zoals kleur, waterdoorlatend of waterdicht en vorm zijn van groot belang. Laten we beginnen bij vorm.

Welke vorm schaduwdoek past bij mijn tuin?

De schaduwdoeken van AB Netten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Dit is natuurlijk allebei afhankelijk van de uw eigen situatie. Wilt u bijvoorbeeld een schaduwdoek boven de speelplek van de kinderen. Wilt u het schaduwdoek als zonwering gebruiken om de warmte buiten het huis te houden? Of wilt u bijvoorbeeld een waterdicht schaduwdoek zodat u ook in de zomer als het regent buiten kunt genieten?

AB Netten levert zowel maatwerk als standaard maten. In standaard maten hebben we de volgende vormen op voorraad :

  • Driehoek
  • Vierkant
  • Rechthoek

Komt dit niet uit kunt u kiezen voor een maatwerk schaduwdoek. Deze hebben we in de volgende vormen :

Welke vorm biedt het meeste schaduw?

Een van de voordelen van een vierkant of rechthoekig schaduwdoek is dat deze vorm, altijd de meeste schaduw en UV-Bescherming geeft.

Een driehoekig schaduwdoek biedt vanzelfsprekend minder schaduw. Toch zijn er tal van situaties waarin u toch liever voor een driehoekige schaduwdoek als alternatief voor een parasol kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een hoek of een nis waar alleen een driehoekig schaduwdoek of een schaduwdoek van 90° past. Daarnaast geeft een driehoekig zonnedoek juist een wat speelsere en trendy look in uw tuin. Een echte sfeer topper!

Het harmonicadoek biedt de beste bescherming. Een harmonica schaduwdoek heeft prettige gebruikers eigenschappen. Zo kunt u een harmonicadoek zonder inspanning soepel open en dicht schuiven. Doe doeken werken verkoelend en kunnen het hele seizoen buiten hangen. De harmonica zonnedoeken nemen geen vuil en vocht op, schimmelen niet en bieden tot wel 95% bescherming tegen schadelijke UV-straling. Aan het einde van het seizoen reinigt u de doeken eenvoudig met een lauw sopje en wat groene zeep.

Als u een keuze heeft gemaakt welke vorm het meest geschikt is voor uw persoonlijke situatie, is het belangrijk om te kijken naar de juiste afmeting van het schaduwdoek. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.